Новини
3 Червня 2021
635

Українська компанія отримала патент США на унікальну технологію космічних двигунів

Вона забезпечує стабільну роботу супутникових двигунів

Виробник малопотужних космічних плазмових двигунів та електричних силових установок компанія SETS, яка знаходиться в Дніпрі й входить до космічної вертикалі Noosphere Макса Полякова, отримала патент США на застосування стабілізованого джерела потужності розряду для живлення холлівських двигунів, пише Liga.Tech з посиланням на повідомлення компанії.

Згідно з інформацією, патент США робить SETS єдиною компанією у світі, здатною виробляти високостабільні силові установки. Вони продовжують термін експлуатації супутників і допомагають зменшити кількість космічного сміття.

Команда інженерів SETS під керівництвом українця Макса Полякова шукала рішення для підвищення стабільності двигунів Холла, оскільки традиційний метод стабілізації розряду напруги двигуна занадто складний, щоб бути ефективним, і часто викликає збої в роботі системи.

Використання такого джерела живлення підвищує стабільність роботи двигунів Холла, а також дозволяє точніше регулювати параметри роботи силової установки під час тривалої експлуатації.

Таке джерело живлення для двигунів Холла стабілізує його, забезпечуючи рівне значення тяги у тривалій роботі та при зміні параметрів бортового живлення космічного корабля.

“Ця технологія забезпечить стабільну роботу супутникових двигунів, що в цілому позитивно позначиться на терміні служби супутників. Наша технологія унікальна на космічному ринку, і ми очікуємо, що наші рухові установки зацікавлять потенційних партнерів”, — зазначив генеральний директор SETS Віктор Сербін.

Перші двигуни SETS вийдуть на орбіту під час дебютного польоту ракети Firefly Alpha, запланований на літо 2021 року для проведення випробувань у космосі.

Нагадаємо, американо-українська Firefly Aerospace українського бізнесмена Макса Полякова підписала контракт з компанією SpaceX Ілона Маска про доставку свого місячного апарату Blue Ghost на поверхню Місяця 2023 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram