Новини
10 Жовтня 2019
743

Українська Grammarly залучила $90 мільйонів у новому інвестиційному раунді

Оцінка компанії перевищила $1 млрд, що зробило її українським єдинорогом


ІТ-компанія Grammarly оголосила про залучення $90 мільйонів у новому інвестиційному раунді. Його знову очолила компанія General Catalyst, до якої приєдналися поточні та нові інвестори, йдеться у повідомленні компанії у Facebook.

За даними TechCrunch, оцінка компанії перевищила $1 млрд, тобто, вона стала єдинорогом.

Після отримання фінансування компанія продовжить працювати над складнішими аспектами мови та комунікації, зокрема над розвитком нещодавно запущеного детектора тону, щоб надавати користувачам практичні рекомендації щодо його адаптації.

“Також із залученими інвестиціями планується пришвидшити розвиток продукту для підтримки потреб корпоративних клієнтів. Засновані на штучному інтелекті, інструменти Grammarly покликані допомагати уникати непорозумінь у професійному спілкуванні та ефективніше досягати цілей бізнес-комунікації”, – зазначили у Grammarly.

Компанію заснували 2009 року в Києві українці Максим Литвин, Олексій Шевченко та Дмитро Лідер, і вона є прибутковою від 2011 року.

Grammarly створює онлайн-сервіс на основі штучного інтелекту для допомоги у написанні текстів англійською мовою. Із новими інвестиціями компанія і надалі вдосконалюватиме свої технології для створення комплексного асистента для особистої та професійної комунікації англійською мовою.

З часу першого інвестиційного раунду у травні 2017 року Grammarly збільшила кількість користувачів більш ніж утричі та додала низку оновлень у свій продукт, який щодня допомагає понад 20 мільйонам людей. Компанія також відкрила свій четвертий офіс у канадському Ванкувері та вдвічі збільшила кількість членів команди у своїх офісах у Києві, Нью-Йорку та Сан-Франциско. У планах на найближче майбутнє – розширити офісний простір у Києві на додаткові 1300 м², де зможуть розміститися ще 130 людей.

Нагадаємо, що згідно дослідженню Investory News з’ясували, що чекає фахівців у майбутньому із появою штучного інтелекту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram