Новини
10 Березня 2022
559

Українці зможуть перенести свій бізнес до Польщі

Міністерство розвитку та технологій подало заявку на зміни, які дозволять українцям реєструвати компанії

Польське агентство інвестицій та торгівлі (PAIH) допоможе українським підприємцям перенести свої компанії до Польщі, пише inpoland.net.pl.

Міністр розвитку та технологій Петро Новак повідомив, що агентство підтримує підприємців у пошуку офісних та складських приміщень, а також у перенесенні виробничих ліній.

“Уряд нещодавно ухвалив спеціальний закон, який дозволить українцям отримувати номери PESEL (Powszechny Elektroniczny System Ewidencji Ludności, або Загальна електронна система обліку населення — ред.) та віртуальні документи, що засвідчують особу, щоб вони могли ідентифікувати себе, користуватися послугами”, — підкреслив міністр.

Новак додав, що йому міністерство подало заявку на зміни, які дозволять українцям реєструвати компанії. Мета цієї заявки — полегшити українцям розпочати бізнес у Польщі.

Міністр зазначив, що українці можуть перенести свої компанії до Польщі, у цьому допомагатиме Польська агенція інвестицій та торгівлі.

Нагадаємо президент України Володимир Зеленський заявив, що уряд розробив план підтримки бізнесу, який звільняє від сплати низки податків на період воєнного стану та мінімум на рік після його завершення.

Тим часом Українські підприємці Іван Кичатий та Нікіта Оверчик запустили платформу працевлаштування UA Talents для українців, які вимушено переїхали до ЄС чи іншого регіону України через війну (платформа базується у Німеччині).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram