Новини
8 Квітня 2021
821

Українці потрапили до європейського рейтингу Forbes “30 до 30”

Засновників стартапів молодші 30 років відзначили у категоріях Technology, Finance та Social Impact

Українські співзасновники стартапів Flawless App та Reface опинилися в престижному рейтингу журналу Forbes “30 Under 30” (“30 до 30”) Europe у категорії Technology. Українців також відзначили в інших категоріях рейтингу.

Заснований у 2015 році 29-річною Лізою Дзюбою та 25-річним Ахмедом Сулейманом Flawless App — це інструмент для порівняння дизайну з реальним мобільним додатком під час розробки. Зараз програмою користуються розробники з Uber, Basecamp, Disney, eBay, Nike, Qiwi, Spotify та інших компаній. У 2020 році цей стартап купила американська компанія Abstract.ct.

Також в розділі Technology відзначені співзасновники українського Reface, додатку, який замінює обличчя на гіфках та відео. У рейтинг потрапили 28-річний Ярослав Бойко, 29-річний Денис Дмитренко та 29-річний Роман Могильний.

У серпні 2020 року додаток Reface App вийшов на перше місце в AppStore, випередивши TikTok і Netflix, а в грудні того ж року стартап залучив $5,5 млн від Andreessen Horowitz.

Також до рейтингу в категорії Social Impact увішов 25-річний Федір Сердюк, співзасновник проекту Fast. Стартап, заснований у 2014 році, вчить компанії навичкам першої допомоги та пожежної безпеки.

У розділі про фінанси укладачі рейтингу відзначили 29-річного співзасновника EZ Blockchain, українця Сергія Герасимовича (зараз живе в Чикаго), а в розділі про технології – 29-річну засновницю A-LabInsider Інну Заіменко, яка зараз живе в Берліні.

Як писали раніше Investory News, з початку 2020 року стартапи залучили у всьому світі рекордні $125 млрд. На seed-раундах у перші три місяці 2021 року у стартапи було вкладено $4,1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram