Новини
19 Лютого 2021
795

Українці на карантині все більше часу проводять за комп’ютерними іграми

Геймери надають перевагу World of Tanks, FIFA і Minecraft

Фото: Jillian Kitchener

Компанія NielsenIQ представила результати першого комплексного дослідження гравців у відеоігри в Україні. Згідно з ним, українці стали частіше грати на карантині, йдеться в прес-релізі.

Пандемія коронавірусу істотно вплинула на звички гравців в Україні — 56% респондентів стали грати частіше у відеоігри, а рідше — всього 4%.

Що стосується часу, який респонденти витрачають на ігри, то одну-три години за грою в будні проводять 54%, а на вихідних — 43%. У тиждень геймери в середньому грають чотири рази, витрачаючи на це майже чотири години на вихідні.

У безплатні (Free 2 Play) ігри найчастіше грають 72% українських гравців і 88% — час від часу. В ігри за передплатою — 9% і 24% відповідно, а в платні ігри (разова покупка) — 18% і 40% відповідно.

Від 250 до 500 грн на місяць на ігри витрачає 41% респондентів, ще 30% — до 250 грн на місяць. А 29% гравців витрачає понад 500 грн на місяць.

Цікаво, що 31% гравців, які платять за ігри, стали платити ще більше на карантині, залишилися незмінними витрати у 46%, а 13% — навпаки стали платити менше.

Згідно з дослідженням, 73% українських гравців проводять час за відеоіграми, щоб розслабиться, а 57% грають, щоб “убити час”. 37% назвали відеоігри способом провести час з друзями, при цьому 46% респондентів, які вибрали даний пункт, — гравці віком 19-25 років.

Середній же вік українського гравця — 31 рік, при цьому збережений гендерний баланс, грають як чоловіки, так і жінки практично в однаковій пропорції. 65% респондентів дослідження живуть у шлюбі, а у семи із десяти є одна або більше вищих освіт.

Також аудиторська компанія провела і перше дослідження ігрового ринку України на замовлення Wargaming і дізналася переваги вітчизняних геймерів.

В опитуванні взяли участь 500 осіб віком від 13 до 55 років, які хоча б раз на місяць грають у відеоігри.

Так, до п’ятірки найпопулярніших відеоігор потрапили World of Tanks, FIFA20/FIFA21, Minecraft, Grand Theft Auto V і Counter-Strike: Global Offensive.

Найцікавішими для гравців є такі жанри, як пазли, різного виду шутери та симулятори.

Примітно, що 44% геймерів найчастіше грають на мобільних пристроях і 40% — на ПК. Ігрову консоль як основну платформу використовують 15% опитаних.

Нагадаємо, кіберспортивна організація HellRaisers розпочала співпрацю з офіційним дистриб’ютором та імпортером бренду MAZDA в Україні, компанією ДП “АВТО Інтернешнл”. Такого роду колаборація стала першою в Україні інтеграцією автомобільного бренду в контент кіберспортивної команди

Investory News дізналися, які були найперспективніші компанії ігрової індустрії 2020 року та підготували добірку п’яти найдорожчих та незвичайних товарів, проданих у комп’ютерних іграх. З матеріалом можна ознайомитися за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram