Новини
20 Липня 2022
604

Україна збирається виробляти “Байрактари”

ВРУ розгляне відповідний законопроєкт про ратифікацію угоди з Туреччиною

Уряд України направить до Верховної Ради законопроєкт про ратифікацію угоди між Україною та Туреччиною про співпрацю у сфері високих технологій, авіаційної та космічної галузей, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету Міністрів України (КМУ).

“Серед іншого, це дозволить збудувати в Україні завод із виробництва та обслуговування знаменитих безпілотників “Байрактар”, — зазначив голова уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що уряд постійно посилює співпрацю з міжнародними партнерами у питаннях безпеки. Зокрема, він подякував Європейському Союзу за рішення про виділення п’ятого траншу на €500 млн для забезпечення України необхідною зброєю.

“Це чергове важливе рішення, яке дозволяє нам змінити паритет у всіх видах озброєння на користь нашої армії на полі бою”, — зазначив Денис Шмигаль.

Крім того, уряд під час засідання затвердив залучення чергового гранту від Сполучених Штатів обсягом $4,5 млрд. Кошти надійдуть через Цільовий фонд, створений Світовим банком.

“Це наочна демонстрація того, що наші союзники продовжують міцно стояти поряд з Україною і допомагають нам наблизити перемогу”, — наголосив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення рф Міноборони України поставило на озброєння до півсотні турецьких безпілотників Bayraktar TB2, ще кілька вже законтрактовані та оплачені МОУ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram