Новини
16 Вересня 2019
760

Україна збільшила виробництво м’яса майже на 10%

В серпні у порівнянні з попереднім місяцем виробництво цього продукту в живій вазі зросло на 5 тисяч тонн

У серпні 2019 р. в порівнянні з серпнем 2018 р. виробництво м’яса збільшилось на 9,7%, або на 23 тис. тонн, і склало 258,9 тис. тонн. Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

У серпні виробництво м’яса в живій вазі збільшилася в порівнянні з липнем на 2%, або на 5 тис. тонн.

Загалом, з січня по серпень 2019 р. збільшено виробництво м’яса на 2,146 млн тонн живої ваги, тобто на 6,5% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року (2,014 млн тонн).

Нагадаємо, з початку 2019 р. найбільшим імпортером українського м’яса стала Саудівська Аравія з часткою 21% у загальній структурі експорту цієї продукції з України. За півроку експорт м’ясної продукції зріс на 20%.

А згідно з останніми прогнозами, опублікованими Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та Сільськогосподарською та продовольчою організацією ООН (FAO), протягом наступних 10 років очікується зростання світового виробництва м’яса на 13%.

Однак, як стверджують експерти Міжурядової комісії ООН зі зміни клімату, зменшення вживання м’яса та заміна їх їжею рослинного походження допоможе боротися з парниковим ефектом, який викликає глобальне потепління.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram