Новини
6 Травня 2021
766

Україна за всю історію незалежності встановила рекорд з експорту меду

Головні покупці — Польща, Німеччина, США, Бельгія та Литва

У 2020 році українські бджолярі експортували 81 тис. т меду, що на 45% більше за аналогічний показник минулого року і є абсолютним рекордом за всю історію незалежності України, повідомляє громадська організація Ukrainian Agribusiness Club (UAC).

Зазначається, що основними покупцями українського меду стали країни з високими стандартами якості, що свідчить про якість українського продукту. У 2020 році найбільшими імпортерами були: Польща (26% обсягу українського експорту), Німеччина (19%), США (10%), Бельгія (10%) та Литва (6%).

На збільшення обсягу експорту, на думку UAC, вплинуло посилення комунікації між агрокомпаніями та пасічниками щодо запобігання внесення неякісних добрив, що призводять до загибелі бджолосімей.

“Вже декілька років поспіль Держпродспоживслужба, профільне Міністерство та асоціації, що об’єднують пасічників та аграріїв проводять просвітницьку роботу, яка, як ми спостерігаємо, приносить результати — зменшення кількості загибелі бджолосімей, збільшення виробництва меду та, відповідно, збільшення експорту меду”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за останні шість місяців для українських експортерів відкрито вісім нових ринків, переузгоджено 63 товарні позиції в 11 державах і міжнародних економічних організаціях

Як писали раніше Investory News, через швидке відновлення споживчого та інвестиційного попиту в Україні експорт зростатиме у 2021 році, а імпорт — протягом 2022-2023 років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram