Новини
3 Травня 2019
689

Україна за 9 місяців заробила 1 млрд грн на малій приватизації

З осені 2018 року у системі Prozorro.Продажі проведено 808 аукціонів

За 9 місяців з моменту старту малої приватизації до бюджетів усіх рівнів надійшло 1 млрд грн. За цей час в системі Prozorro.Продажі було проведено 808 аукціонів, на яких продано 552 об’єкти державної власності, повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко.

Зокрема, продаж об’єктів нерухомого майна приніс 826 млн грн, майнових комплексів – 103 млн грн, корпоративних прав – 101 млн грн.

“Також було продано транспортного обладнання на 29,5 млн грн, промислової техніки на 10 млн грн і багато іншого”, – зазначив міністр.

І додав, що найдорожчий успішно проданий лот – 57 млн грн за пакет акцій “Тернопільського радіозаводу “Оріон”. А найдорожчий виставлений лот – 50 млн грн за приміщення у Львові на площі Ринок загальною площею 481 кв. м.

“Найбільше зростання ціни – 80000% за господарське приміщення загальною площею 65 кв. м у Хмельницькій області”, – розповів Олександр Саєнко.

Проте міністр зазначив, що велика приватизація “все ще заблокована судом”. “Це свідчить, що прозорий процес, який був розпочатий урядом, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Фондом державного майна спільно з нашими міжнародними партнерами точно не всіх влаштовує”, – підкреслив він.

За його словами випадок, коли уряд і Фонддержмайна внаслідок судового рішення із забезпечення позову позбавлені можливості розпочати пошук і залучення інвестицій у держсектор – “безпрецедентний”.

Раніше Investory News писали, аукціони з малої приватизації через електронну систему ProZorro.Продажі принесли державі майже 870 млн грн. При цьому на початок квітня загальна кількість оголошених аукціонів по виставленим об’єктам становила 2078 заходів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram