Новини
22 Травня 2019
881

Україна ввела антидемпінгові мита на імпорт цементу з Росії, Білорусі та Молдови

Мито буде стягуватися протягом п’яти років

Фото: Pixabay

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) України схвалила рішення про застосування антидемпінгових заходів щодо імпорту на територію країни цементних клінкерів і портландцементу з РФ, Білорусі та Молдови.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

“МКМТ прийняла рішення про застосування антидемпінгового мита в розмірі 114,95% з товару походженням з Російської Федерації; 57,03% – з товару походженням з Білорусі; 94,46% – з товару походженням з Молдови. Мито буде стягуватися протягом п’яти років”, – йдеться в повідомленні.

Також наголошується про те, що ці товари імпортувалися за заниженою вартістю з 2015 по 2018 роки. У МКМТ додали, що частка імпорту з Росії, Білорусії та Молдавії в цей період постійно росла, що свідчить про намір подальшого збільшення обсягу демпінгового імпорту з цих країн.

Як розповів в ексклюзивному інтерв’ю Investory News генеральний директор ІК Concorde Capital Ігор Мазепа, компанія планує інвестувати у ринок будівельних матеріалів, зокрема виробництво цементу. Відомо, що 12 квітня АМКУ дав дозвіл компанії Overin Limited (Лімасол, Кіпр), пов’язаній з інвестиційною групою Concorde Capital, на придбання акцій ПАТ “ХайдельбергЦемент Україна” і часток у статутному капіталі “ХайдельбергБетон Україна”, “ХайдельбергГраніт Україна” (м.Дніпро) і “Рибальський кар’єр” (с.Любимівка, Дніпропетровська обл.).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram