Новини
15 Вересня 2021
475

Україна вдвічі продовжила дію COVID-сертифікатів

“Зелений” сертифікат матиме термін дії у 365 днів

Кабінет міністрів України продовжив дію “зелених” COVID-сертифікатів зі 180 до 365 днів. Відповідна постанова оприлюднена на сайті уряду.

Згідно з документом, в Україні будуть діяти різні COVID-сертифікати — з інформацією про вакцинацію, негативним результатом тестування (діє 72 год) або про одужання від COVID-19.

Внутрішні сертифікати з інформацією про вакцинацію будуть “жовтими” і “зеленими”. Їх можна згенерувати на платформі “Дія”.

“Жовті” сертифікати підтверджують вакцинацію однією дозою двохдозової вакцини, визнану ВООЗ. Термін дії — 120 днів з моменту щеплення.

“Зелені” сертифікати можна отримати після другого щеплення двохдозової вакцини або з 14-го дня після вакцинації однодозової. Термін дії такого сертифіката — 365 днів.

Нагадаємо, за словами головного санлікаря Ігоря Кузіна, у 2021 році пандемія точно не закінчиться через те, що коронавірус швидко мутує, і кожен місяць світ може стикатися з новими штамами.

Тим часом Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service випустило доповідь з оцінкою втрат національних економік через пандемію COVID-19. Тривалі негативні наслідки аналітики пророкують більшості країн світу, проте деяким з них вдасться вийти з кризи з мінімальними збитками. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram