Новини
15 Травня 2020
1 082

Україна в першій трійці: В Естонії стрімко зростає онлайн-реєстрація бізнесу

Понад 4 тисячі українських е-резидентів відкрили 974 естонських фірм

З початку 2020 р. міжнародні підприємці зареєстрували в Естонії онлайн 1,050 тис. компаній, українці входять до трійки лідерів. Про це пише Liga.Tech з посиланням на повідомлення представників програми естонського уряду e-Residency.

“Це найвищий показник першого кварталу з моменту запуску програми 1 грудня 2014 р.”, — зафіксували рекорд в програмі.

Спільнота е-Residency налічує близько 70 тис. підприємців з різних країн, які відкрили 13 тис. компаній. Майже кожна тринадцята з них заснована українцями. Всього 4,221 тис. українських е-резидентів відкрили 974 естонських фірм.

Як пише видання, у березні Естонія виділила €2 млрд на підтримку бізнесу у зв’язку з COVID-19. Заявку на фінансову допомогу можуть подати й компанії е-резидентів, якщо відповідають вимогам проекту.

“У багатьох країнах ввели надзвичайний стан і швидкий перехід у цифру — важлива перевага. 60% опитаних е-резидентів підтвердили, що можливість управляти бізнесом онлайн і доступ до ринків ЄС допомогли їм краще впоратися з кризою”, — заявив глава е-Residency Отт Ваттер.

Як писали раніше Investory News, американський Forbes представив черговий рейтинг 2000 найбільших публічних компаній світу, який складається на основі індексної оцінки чотирьох показників — виручки, прибутку, активів та ринкової вартості.

Нагадаємо, венчурний фонд Fuel for Growth проаналізував інвестиції у світовій фудтех-ринок. Сума залучених індустрією грошей скоротилася втричі — з $4,616 млрд у 2019 р. до $1,531 млрд у 2020 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram