Новини
13 Травня 2022
558

Україна в ОБСЄ закликала створити спецтрибунал у справі про російську агресію

Спеціальний суд буде вирішувати долю причетних до звірств на українській території

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк на засіданні Постійної ради ОБСЄ наголосив, що міжнародна спільнота має створити спеціальний трибунал у справі про російську агресію проти України для покарання всіх причетних до скоєння злочинів на українській території,  повідомляє Укрінформ.

“Всі винні мають бути притягнуті до відповідальності. Хто віддав накази, хто їх виконував та хто відбілював злочини, особливо військові злочини та злочини проти людства. Тому створення спеціального трибуналу у справі про злочини агресії проти України для притягнення до відповідальності російського керівництва має стати ще однією частиною нашого загального зобов’язання щодо забезпечення того, щоб трагедія, яку ми спостерігаємо в Україні, більше ніколи не повторилася”, — заявив Цимбалюк.

Він поінформував про останні удари російських військ по цивільній інфраструктурі в Україні та скоєні злочини проти цивільного населення. Посол також навів дані, згідно з якими в результаті російського вторгнення з 24 лютого в Україні було вбито 3496 цивільних, ще 3760 отримали поранення. Але реальні цифри втрат серед мирного населення значно вищі, оскільки ще не враховано жертви розбомбленого Маріуполя.

“Ми повинні уважно подивитися на те, що відбувається в росії, як ці злочини стали можливими. Адже викликає велику тривогу те, що сьогодні в росії панує культ лідера, уславлення минулого, тотальний контроль над ЗМІ, пропаганда ненависті до Заходу та дегуманізація українців. Фальшиві демократичні процедури, розраховані лише на одну партію. ​​Все це ми бачили у темному минулому Європейського континенту”, — заявив Цимбалюк.

Голова української місії в ОБСЄ також зазначив, що кремль не лише віддає накази вбивати українців, а й кидає своїх солдатів напризволяще. МВС України отримало близько 32 тис. запитів про долю та місцеперебування російських військовослужбовців.

Нагадаємо, що війська рф скоїли понад 200 злочинів проти природи. Найбільше випадків екоциду виявлено у Київській області — 34, Донецькій — 27 та Дніпропетровській — 22.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram