Новини
27 Березня 2020
792

Україна в Індексі економічної свободи зайняла 134-е місце зі 180 можливих країн

Цього разу піднялася на 13 позицій, проте залишилася на останньому місці в Європі

За підсумками 2019 року Україна піднялася на 13 позицій та посiла 134-е місце зі 180 можливих в Індексі економічної свободи, складеному Heritage Foundation.

Зазначається, що такі показники отримані внаслідок покращення у судовій системі, свободі торгівлі та діях уряду. При цьому Україна посідає останнє 45-е місце в Європі. “Найнижчі бали країна отримала за показниками: свобода інвестиційної та фінансової діяльності (категорія – відкриті ринки), найвищі – фіскальне здоров’я та податковий тягар”, – зазначається у рейтингу.

Загалом Україна входить до числа країн, віднесених до категорії “в основному невільних”. Сусіди за рейтингом – Бенін (133 місце) та Пакистан (135). Для порівняння – Польща знаходиться на 46 місці, Росія на 94-му, Білорусь на 88-му, Молдова на 87-му місці.

Що стосується лідерів рейтингу то перші три місця зайняли Сінгапур, Гонконг і Нова Зеландія. А от останні три – Куба, Венесуела та Північна Корея.

Індекс економічної свободи розраховується за 12 показниками, розбитим на чотири категорії: ефективність права, регуляторна ефективність, діяльність влади та відкритість ринків.

Про інші рейтинги України за минулий рік можна прочитати в матеріалі Investory News “Зрада й перемога: Україна в рейтингах-2019”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram