Новини
14 Грудня 2020
896

Україна в десятці країн світу за темпами зростання цін на нерухомість

За підсумками третього кварталу поточного року ціни зросли на 10,3%

Ціни на житлову нерухомість в Україні зросли на 10,3% в річному численні за підсумками третього кварталу 2020 р. Дані наводить британська Knight Frank Group у квартальному дослідженні Global House Price Index Q3, 2020.

Згідно з даними дослідження, за 11 місяців поточного року ціни на житлову нерухомість в Україні зросли на 1,8%. Різкий стрибок цін на нерухомість стався в четвертому кварталі 2019 р.

За темпами зростання цін країна піднялася на шосте місце у світі. У дослідженні за другий квартал 2020 р. Україна посідала сьоме місце.

Україна, Росія і Нова Зеландія — країни, де за останні чотири квартали ціни на житлову нерухомість росли найвищими темпами.

Туреччина утримує першу сходинку в Global House Price Index: ціни на нерухомість за рік зросли на 25,7%, що в Knight Frank Group пояснюють високими темпами інфляції в країні (14% за звітний період).

У п’ятірку країн за темпами зростання цін на нерухомість за підсумками третього кварталу входять також: Нова Зеландія (15,4% в порівнянні з третім кварталом 2019 р.), Люксембург (13,4%), Словаччина (11,8%) і Польща (10,9%).

Середня ціна на нерухомість у 56 країнах, що входять у дослідження Knight Frank, зросла за рік на 16% за підсумком третього кварталу 2020 р.

Нагадаємо, Європейська інвестиційна група Von der Heyden отримала ліцензію Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) на створення закритого фонду з інвестицій в український ринок нерухомості.

Як писали раніше Investory News, оренда будинків ближче до новорічних свят зросла на 24%, водночас для квартир цей показник склав +3%. Докладніше за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram