Новини
6 Березня 2019
1 408

Україна увійшла до Топ-4 країн із найдешевшим інтернетом

В Європі найдорожчі показники у Греції – $32,71 за 1 гігабайт мобільного інтернету

Україна потрапила до переліку країн із найбільш дешевим мобільним інтернетом. Про це свідчать дані дослідження Worldwide mobile data pricing.

Так, у рейтингу вартості послуг мобільних даних серед 230 країн Україна посіла четверте місце після Індії, Киргизстану та Казахстану.

“В Україні є три провайдера, які борються за переповнений ринок. Мобільна передача даних в Україні дешева й надається в повній мірі”, – зазначається у дослідженні.

В Індії, яка на першому місці, середня ціна одного гігабайта мобільних даних коштує $0,26.

Киргизстан займає друге місце у рейтингу. Середній показник – $0,27, що випереджає Казахстан, який займає третє місце із вартістю за гігабайт інтернету у $0,49.

В Україні, як відомо вартість мобільного Інтернету в середньому становить $0,51 за гігабайт.

Для порівняння, в США за такий же обсяг мобільного інтернету доведеться у середньому заплатити $12,37. В Європі найдорожчі показники у Греції – $32,71, Швейцарії – $20,22 та Норвегії – $13,21. Серед найдешевших – Фінляндія, з ціною за гігабайт $1,16, Польща – $1,32 та Італія – $1,73.

Взагалі у світі найвищу ціну за гігабайт мобільного Інтернету платять у Зімбабве – $75.

Нагадаємо, за дослідженням компанії PlusOne в Україні налічується близько 13 млн користувачів Facebook. У четвертому кварталі 2018 р. українська аудиторія Facebook зросла на 1 млн осіб. Це третій показник у світі після Індії та Філіппін.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram