Новини
7 Квітня 2021
696

Україна уклала договір з Pfizer на постачання 10 мільйонів доз вакцини

Перші партії почнуть надходити найближчими місяцями

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна уклала контракт з корпорацією Pfizer на 10 млн доз вакцини проти коронавірусу, повідомляє пресслужба Офісу президента.

“Це дійсно складно було зробити, але завдяки розмові з керівником компанії Pfizer Альбертом Бурлою — в мене з ним була розмова 8 лютого — він пообіцяв, що зробить усе можливе й неможливе. І зробив це”, — сказав президент.

Безпосередньо перемовинами щодо постачання препарату в Україну займався глава ОП Андрій Єрмак. За його словами, співпраця з американськими фармацевтичними компаніями буде продовжуватися і розширюватися.

Згодом у Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що всі вакцини мають надійти протягом 2021 року.

“Тепер можу відкрито говорити про перемовини, які тривали кілька місяців. Сьогодні Pfizer нарешті зі свого боку підписав рамковий договір про постачання в Україну 10 млн доз вакцин. Ми очікуємо, що перші партії за цим контрактом почнуть надходити вже найближчими місяцями. А всі 10 млн доз будуть поставлені протягом 2021 року”, — зазначив керівник МОЗ Максим Степанов.

Як відомо, найближчим часом в межах глобальної програми COVAX очікуються поставки в Україну 300 тис. доз вакцини AstraZeneca і 117 тис. доз — Pfizer, вакцинація другою дозою почнеться з кінця травня.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram