Новини
20 Січня 2021
792

Україна у 2020 році встановила історичний рекорд з імпорту вина

Основними країнами, які постачали напій, стали Італія, Франція та Грузія

Минулого року Україна встановила історичний абсолютний рекорд імпорту вин — $179,25 млн. Згідно з даними Державної митної служби, це на $32,45 млн більше, ніж позаминулого року, повідомляє Ukrainian Agribusiness Club.

“В Україні продовжує зростати культура споживання вина, при цьому спостерігається негативна тенденція до зниження виробництва та внутрішнього перероблення”, — зазначили в організації.

Так, у 2020 році виробництво винограду знизилось на 97 тис. до рекордно низького рівня у 269 тис. тонн, перероблення знизилося майже вдвічі, проти 2019 року, та склало всього 75 тис. тонн, що також є рекордно низьким показником за всю історію країни.

При цьому вина вітчизняного виробництва активно заміщаються імпортними. А негативне сальдо зовнішньої торгівлі виноградними винами критично зросло останні роки та склало $166,2 млн.

Основними країнами імпортерами стали: Італія — $28,9 млн (33% у загальній структурі імпорту), Франція — $27,5 млн (15%) і Грузія — $24,6 млн (14%).

“Враховуючи те, що з 1 січня 2021 р. запроваджено нульове мито на імпорт вина з Європейського Союзу, яке діятиме наступні 7 років, кардинальних змін у структурі імпорту не уникнути”, — стверджують у Ukrainian Agribusiness Club.

Раніше Investory News писали, що в Європі погреби будуть украй заповнені непотрібним вином, оскільки США 25-відсотковим митом зірвали експорт деяким європейським країнам.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram