Новини
12 Жовтня 2021
627

Україна та ЄС підписали Угоду про “відкрите небо”

Документ сприятиме здешевленню авіаквитків і розширенню географії подорожей

Україна та Європейський Союз в межах 23-го саміту Україна-ЄС, що відбувся у Києві, підписали угоду про Спільний авіаційний простір, яка сприятиме здешевленню авіаквитків, повідомляє УНІАН.

Як відомо, у червні Рада Європейського Союзу дала згоду на підписання Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.

Цей договір відкриє ринок повітряного транспорту, пропонуючи нові можливості як для споживачів, так і для операторів. Також вони будуть сприяти розвитку торгівлі, туризму, інвестицій та економічного й соціального розвитку.

Угода про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС після його підписання, ратифікації та набуття чинності сприятиме здешевленню авіаквитків і розширенню географії подорожей.

Агенція нагадала, що Київ протягом кількох років веде переговори з ЄС про спільний авіапростір, який дозволив би українським і європейським авіакомпаніям вільно працювати на просторі Євросоюзу та України.

Раніше підписання угоди було неможливим через суперечку між Великою Британією та Іспанією щодо Гібралтару, і Україна не мала права самостійно схвалювати будь-які односторонні рішення з цього питання. 31 січня 2020 року Велика Британія вийшла зі складу Євросоюзу, що відкрило шлях до переговорів про підписання угоди з ЄС про “відкрите небо”.

Нагадаємо, британська компанія Skytax опублікувала рейтинг авіакомпаній, з яким можна ознайомитися за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram