Новини
13 Липня 2021
525

Україна та ЄС підписали Меморандум про стратегічне партнерство у сировинній галузі

Комплексна розробка критичних матеріалів може на першому етапі залучити в Україну $10 мільярдів інвестицій

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович підписали меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного партнерства у сфері критичної сировини та батарей, повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.

Підписання відбулося під час конференції високого рівня “Стратегічне партнерство між ЄС і Україною у сфері критичної сировини та батарей” у Києві у вівторок, 13 липня.

“Ми починаємо друге після енергетичного партнерство України з ЄС в сировинній сфері шляхом укладення меморандуму, до якого додається дорожня карта. Ми також домовилися про більш амбітну секторальну інтеграцію з ЄС. Зокрема, в межах реалізації оновленої промислової стратегії ЄС, плану дій ЄК щодо критично важливої ​​сировини й ряду інших документів Україна може стати важливим елементом європейського економічного простору”,  — зазначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр також розповів, що комплексна розробка критичних матеріалів може вже на першому етапі залучити в Україну $10 млрд інвестицій.

Нагадаємо, в Україні з початку року індекс інвестиційної привабливості зріс з 2,4 до 2,84. Також спостерігається суттєве покращення настроїв топменеджерів компаній.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram