Новини
22 Травня 2023
309

Україна та Японія організували спільну конференцію щодо відновлення

До обговорень буде залучено і приватний бізнес

Під час зустрічі президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Японії Фуміо Кішідою сторони домовилися про проведення українсько-японської конференції з відбудови України та залучення до цього процесу приватного бізнесу, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зазначається, що лідери обох держав обговорили подальші кроки стосовно допомоги Україні з боку японського уряду, зокрема щодо посилення матеріально-технічних спроможностей українських сил оборони.

Крім домовленості щодо українсько-японської конференції, було також обговорено можливість японських інвестицій у виробництво водню, літієвих акумуляторів, автомобілів, енергетичного обладнання, а також у будівництво шляхопроводів та залізничної інфраструктури.

“Голова держави наголосив, що Україна розраховує на підтримку з боку Японії проведення глобального саміту щодо реалізації української формули миру”, — йдеться в повідомленні.

Також Зеленський подякував очільникові уряду Японії за запрошення взяти участь у саміті G7 і відзначив важливість підтримки з боку Японії санкційної політики стосовно росії.

Нагадаємо, відновлення України може завершитися до літа 2026 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram