Новини
6 Липня 2021
610

Україна та Китай домовилися про співпрацю у сфері будівництва інфраструктури

Сторони повинні ще затвердити потенційні проєкти, що підтримуватимуться коштами КНР

Україна та Китай підписали міжурядову угоду, що передбачає розширення співпраці двох країн і сприяння реалізації спільних проєктів у сфері будівництва інфраструктури, а також залучення Україною коштів на пільгових умовах від КНР. Про це йдеться у повідомленні на сайті Мінінфраструктури.

Зазначену угоду підписали міністр інфраструктури Олександр Кубрак і міністр комерції КНР Ван Веньтао.

Серед пріоритетів співпраці — залізничний транзит, аеропорти, порти, комунікації та муніципальне інженерне будівництво. Згідно з угодою Україна та Китай:

• заохочуватимуть компанії та фінансові установи обох країн до активної співпраці в галузі будівництва інфраструктурних об’єктів;

• сприятимуть встановленню більш тісних економічних зв’язків між двома країнами та надаватимуть необхідну допомогу і супровід в реалізації спільних проєктів.

“Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Китайської Народної Республіки щодо поглиблення співробітництва в галузі будівництва інфраструктури” передбачає залучення коштів на пільгових умовах від Уряду Китайської Народної Республіки, необхідних для реалізації інфраструктурних проєктів.

“У результаті спільних консультацій сторони затвердять потенційні проєкти співпраці, що підтримуватимуться коштами КНР”, — йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що Китай зацікавлений в нарощуванні постачання українських зернових і бобових. У червні міністр економіки Олексій Любченко на зустрічі з послом КНР в Україні Фань Санжньжуем обговорили подальшу співпрацю країн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram