Новини
25 Жовтня 2021
620

Україна та Грузія посилять співпрацю в енергетичній сфері

У планах — активізація роботи в межах проєкту Євро-азійського нафтотранспортного коридору

Україна та Грузія домовились поглибити двостороннє співробітництво у сферах енергоефективності, зеленої енергетики й транспортування енергоресурсів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики з посиланням на підсумки Х засідання Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва, яке відбулося в Грузії.

Зазначається, що сторони також домовилися активізувати роботу в межах проєкту Євро-азійського нафтотранспортного коридору.

“В умовах російського шантажу на газовому ринку дуже важливо диверсифікувати постачання енергоресурсів. Разом з Грузією, Польщею, Азербайджаном будемо вивчати можливості збільшення навантаження на нафтотранспортну інфраструктуру наших країн та досліджуватимемо перспективи реалізації проєктів LNG”, — наголосив заступник міністра енергетики Ярослав Демченков.

Крім того, Україна та Грузія здійснюватимуть обмін досвідом у сфері реформування енергетичних ринків, створення водневої енергетики та посилення кібербезпеки критичної інфраструктури енергетичного сектору.

“Країни налагодять співпрацю між компаніями, операторами електроенергетики, інженерами-енергетиками, науковцями, стартаперами з метою започаткування та реалізації спільних проєктів”, — йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що Україна отримає від Світового банку $211 млн кредиту на енергетику. Кошти спрямують на підвищення стійкості енергосистеми для євроінтеграції енергомережі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram