Новини
13 Травня 2021
778

Україна та Франція підписали чотири угоди на понад €1,3 мільярда

Проєкти передбачають локалізацію на українських підприємствах від 30% і вище

Україна та Франція підписали чотири рамкових угоди на загальну суму понад €1,3 млрд. З боку Франції документи підписував міністр економіки, фінансів і відновлення Франції Бруно Ле Мер, повідомляє пресслужба Кабміну.

Підписані договори передбачають реалізацію наступних проєктів:

• постачання 130 електротягів компанією Alstom на суму до €900 млн. Рівень локалізації виробництва становитиме 35%;

• постачання 370 автодрабин для роботи на висотних будівлях на суму до €300 млн. Цей проєкт повинен стати основою для поновлення пожежної техніки для гасіння пожеж і порятунку людей у ​​висотних будівлях;

• проєкт поліпшення водопостачання в Луганській області на суму €70 млн, завдяки чому доступ до води отримають жителі 20 міст і сіл;

• проєкт поліпшення водопостачання в Києві на суму €70 млн, реалізація проєкту дозволить поліпшити якість питної води в столиці України для понад 25% її жителів.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, всі проєкти передбачають локалізацію на українських підприємствах від 30% і вище, що дозволить створити тисячі нових робочих місць.

Як уточнив французький концерн Alstom, підписана угода на суму €900 млн дозволить поставити 130 великовантажних електротягів для “Укрзалізниці”, пише Інтерфакс-Україна.

У повідомленні компанії наголошується, що для проєкту такого масштабу потрібно залучити низку французьких заводів Alstom, зокрема, в Белфорті, де розташований глобальний центр передового досвіду локомотивів Alstom, а також Орна, Тарбі, Ле Крезо і Війорбані.

Як писали раніше Investory News, Кабінет міністрів України у середу, 17 лютого поточного року, схвалив рішення щодо уповноваження Офісу із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest) на здійснення супроводу інвесторів під час підготовки та реалізації проєкту зі значними інвестиціями в Україну — понад €20 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram