Новини
3 Лютого 2021
1 825

Україна та Данія змінили правила уникнення подвійного оподаткування

Зокрема ставку податку збільшили до 5%

Фото: mof.gov.ua

Міністр фінансів України Сергій Марченко підписав протокол про внесення змін до Конвенції між урядами України та Данії про уникнення подвійного оподаткування, йдеться у повідомленні на сайті Мінфіну.

Зазначається, що підписаний у вівторок, 2 лютого, протокол вносить зміни до Конвенції з метою приведення її положень у відповідність до Модельної Конвенції ОЕСР.

Протоколом про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків зокрема передбачається:

• оновлення переліку податків, на які поширюється дія Конвенції;

• скасування нульової ставки оподаткування роялті в країні, в якій вони виникають (ставка оподаткування збільшена до 5%);

• розширення можливостей для податкових органів України та Данії здійснювати обмін податковою інформацією та надавати допомогу у стягненні податків;

• доповнення Конвенції статтею “Право на отримання вигід”, що обмежує можливості застосування пільгових положень Конвенції, якщо основною метою будь-якої операції є отримання таких пільг.

Нагадаємо, минулого року Україна та Іспанія підписали ряд документів, серед яких конвенція про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи та запобігання податкових ухилень.

Роком раніше в Україні було скасовано подвійне оподаткування з Туреччиною та Швейцарією.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram