Новини
23 Травня 2022
522

Україна пропонує Польщі загальний контроль на всіх пунктах пропуску

Президенту Польщі передано нову пропозицію під час візиту в Україну

Під час візиту в Україну президента РП Анджея Дуди польській стороні передано пропозицію щодо спільного контролю на всіх автомобільних пунктах пропуску, повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України у Фейсбуці.

Як зазначається, пропозиція розроблена Мінінфраструктурою у співпраці з Міністерством закордонних справ, митними та прикордонними службами.

На сьогодні загальний прикордонно-митний контроль уже проводиться на чотирьох пунктах пропуску на українсько-польському кордоні.

“Ми запропонували нашим польським колегам здійснювати спільний контроль на всіх КПП. Завдяки підходу “єдиного вікна” тривалість оформлення та очікування у черзі скоротиться в 1,5 раза, у чому зацікавлені обидві держави”, — зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він також висловив сподівання, що успішний досвід такої співпраці вдасться поширити на КПП з іншими країнами-сусідами з ЄС. “Наша мета — повна лібералізація вантажних автоперевезень із Європейським Союзом”, — наголосив міністр.

За його словами, транспортна співпраця з Польщею в умовах агресії росії проти України стала взірцем справжнього добросусідства. “Нам уже вдалося частково лібералізувати вантажні автоперевезення, зокрема, вдячний Польщі за надання можливості проїзду територіями без дозволу, які везуть паливо в Україну. Також ми працюємо над створенням спільного залізничного підприємства для нарощування експортних можливостей української економіки”, — сказав Кубраков.

Нагадаємо, що ЄС скасував на рік ввізні мита для України. Лібералізація торгівлі здійснюється для підтримки економіки нашої держави.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram