Новини
25 Листопада 2020
641

Україна продовжила економічні санкції проти РФ до 2022 року

Відповідне рішення уряд ухвалив без обговорення

Кабінет міністрів України (КМУ) продовжив торгові санкції щодо товарів походження з Росії ще на рік — до 2022 р. Проект постанови уряд ухвалив без обговорення повідомляє Інтерфакс-Україна.

Документ вносить поправки до урядової постанови №1166 від 30 грудня 2015 р., яка, своєю чергою, передбачає обмеження імпорту продукції походженням з Росії.

Так, з 2 січня 2016 р. для російських товарів діє так званий “режим найбільшого сприяння” СОТ, який передбачає застосування вищих ставок ввізного мита замість нульової ставки, що діяла на деякі російські товари відповідно до угоди про режим вільної торгівлі між країнами СНД.

Нагадаємо, Федеральний суд Швейцарії відхилив апеляцію Росії на рішення арбітражу в Женеві, згідно з яким РФ повинна виплатити понад $80 млн як компенсацію за збитки в результаті анексії Криму РФ.

Як відомо, НАК “Нафтогаз України” отримала від російського “Газпрому” $2,918 млрд компенсації на виконання рішення Стокгольмського арбітражу 2018 р. За результатами транзитного арбітражу сумарно з відсотками українська сторона отримала $5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram