Новини
4 Жовтня 2021
442

Україна призупинила закачування газу в ПСГ

“Газпром” не поновлював транзит газу через Україну в Угорщину

Україна призупинила закачування природного газу у свої підземні сховища (ПСГ), свідчать оперативні дані АТ “Укртрансгаз”. Так, якщо 1 жовтня закачування в “підземки” становило 13,94 млн м³, то 2 жовтня вона знизилася до 0,61 млн м³, а 3 жовтня впала до нуля, пише Інтерфакс-Україна.

На припинення закачування вплинула зупинка російським “Газпромом” транзиту природного газу через Україну в напрямку Угорщини з 1 жовтня 2021 року, оскільки імпорт газу з Угорщини в Україну відбувався шляхом віртуального реверсу.

“На жаль, за відсутності транзиту віртуальний реверс неможливий, тому постачальники будуть змушені перейти на інші канали постачання — це Румунія, Словаччина і Польща”, — пояснив глава ТОВ “Оператор ГТС України” Сергій Макогон.

Крім того, як пише агенція, на своїй сторінці у Facebook в понеділок вранці він спростував інформацію, що “Газпром” відновив транзит газу через Україну в Угорщину.

“Це не відповідає дійсності. Так, зараз є незначний потік газу з України в Угорщину, але це не транзит, а реекспорт газу європейськими трейдерами, який вони зберігали в українських ПСГ”, — пояснив Макогон.

Як писали раніше Investory News, кілька європейських енергетичних компаній оголосили про банкрутство через рекордні ціни на газ. Серед основних причин — на ринку стало менше газу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram