Новини
6 Жовтня 2022
473

Україна приєднується до Банку розвитку Ради Європи

Відповідний процес вже розпочато

Україна розпочинає процедуру приєднання до Банку розвитку Ради Європи, зокрема, вже розроблено спеціальний законопроєкт, повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, пише пресслужба Мінрегіону.

Чернишов провів переговори із керівником БРРЄ Карло Монтічеллі.

“Сьогодні ми збираємося офіційно направити законопроєкт до міністерств та розпочати процедуру офіційного урядового погодження відповідно до законодавства України”, — зазначив він у розмові.

Монтічеллі пообіцяв зробити все, щоб процес приєднання був для України прозорим і простим.

Також міністр ознайомив очільника БРРЄ із процедурою ухвалення внутрішньодержавних рішень в контексті законопроєкту, а також із результатами звіту RDNA “Швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення / Rapid Damage and Needs Assessment”.

“Ми прагнемо не просто відновити зруйновані чи пошкоджені території, але докладемо всіх зусиль, щоб повністю перетворити Україну на успішну європейську державу”, — наголосив Чернишов.

Також сторони обговорили можливість та перспективи співпраці у реалізації програм вирішення житлового питання для ВПО, зокрема співпрацю із державною спеціалізованою фінансовою установою “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” (Держмолодьжитло).

Нагадаємо, посли ЄС домовилися про нові санкції проти рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram