Новини
30 Червня 2021
704

Україна приєдналася до Глобальної коаліції з цифрової безпеки

Серед інших —  Microsoft і NetClean й представники урядів Австралії, Сінгапуру, Великої Британії, США 

29 червня 2021 року Світовий економічний форум оголосив про створення Глобальної коаліції з цифрової безпеки. Головна мета — сприяти прискоренню співпраці щодо боротьби зі шкідливим контентом у мережі. Про це йдеться у повідомленні Міністерства цифрової трансформації України.

За словами віцепрем’єр-міністра — міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, всі процеси сучасного світу зав’язані на інтернеті та сучасних технологіях. “Коли ми кажемо про цифровізацію, то маємо на увазі основну ціль — створити безпечне онлайн-середовище для українців. Тому глобальна ініціатива щодо створення цілеспрямованої співпраці між державами, організаціями та бізнесом у цьому питанні є надзвичайно актуальною наразі”, — наголосив він.

Глобальна коаліція розвиватиме чотири напрями:

• найдієвіші практики щодо стандартів безпеки;

• підвищення балансу конфіденційності та захисту;

• чесна конкуренція між гравцями ринку технологій;

• ефективна міжвідомча співпраця для запобігання шкідливому контенту.

“Всесвітня мережа відкриває перед людиною безмежні можливості — від розваг до навчання чи ведення бізнесу. Проте цей винахід люди часто використовують не в добрих цілях. Шахрайство, кібербулінг, дезінформація у сфері охорони здоров’я, експлуатація дітей чи заклики до насильства — ці та не тільки явища спадають на думку, коли ми говоримо про небезпеку в інтернеті”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що ця проблема з кожним днем лише збільшується в обсягах і складності. Згідно з останніми дослідженнями Форуму користувачам необхідні інструменти цифрового захисту для мінімізації ризиків, що виникають в інтернеті.

Коаліція має на меті об’єднати лідерів державного сектору в цих питаннях та приватного бізнесу для того, щоб співпрацювати над створенням рішень, які допоможуть утворити безпечне цифрове суспільство для кожного.

До коаліції разом з Україною приєдналися організація UNICEF, компанії Microsoft та NetClean, а також представники урядів Австралії, Сінгапуру, Великої Британії, США та інших країн.

Нагадаємо, у травні в Україні розпочав роботу Центр кібербезпеки. Згодом буде створений навчальний заклад для підготовки фахівців з цієї галузі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram