Новини
10 Грудня 2019
1 407

Швидко та недорого: Україна потрапила до ТОП-10 країн з якості кабельного Інтернету

Середня швидкість такого інтернету у світі на грудень поточного року становить 70 Мбіт/с

Україна виявилася одним зі світових лідерів по співвідношенню ціна/швидкість кабельного інтернету. Про це йдеться в дослідженні Picodi.

Аналітики проаналізували прайс-листи 233 найбільших постачальників безлімітного домашнього оптоволоконного інтернету в 62 країнах світу та дізналися, в яких країнах дивитися сайти коштує найдешевше, а в яких є недорогий дуже швидкісний інтернет.

Середня швидкість кабельного інтернету у світі на грудень 2019 р. становить 70 Мбіт/с. У свою чергу, 100 Мбіт/с — це найбільш часто пропонована швидкість у більшості досліджених країн — 55 з 62. Така швидкість підключення до інтернету дозволяє вільно переглядати сайти на кількох пристроях одночасно і користуватися стрімінговими сервісами в найкращій якості — 4K (UHD).

У деяких країнах, таких як Польща, Румунія, Франція та Сингапур, великі інтернет-провайдери не пропонують таку низьку швидкість. У Польщі та Румунії мінімальний тариф — 150 Мбіт/с, у Франції — 200 Мбіт/с, в Сингапурі — 500 Мбіт/с. У той час як в Таджикистані, Туркменістані та В’єтнамі швидкість 100 Мбіт/с не є широко доступною.

Найбільше за інтернет зі швидкістю 100 Мбіт/с платять жителі ПАР — в середньому $87 на місяць. Приблизно $69 щомісяця за таке підключення віддають жителі Ісландії та Норвегії.

У деяких країнах Східної Європи користувачі платять найменше за комфортні 100 Мбіт/с: Молдова — $9,66 на місяць, Росія — $7,68 на місяць і Україна — $6,19 на місяць.

З 62 проаналізованих країн у 25 регіонах, зокрема Австралія, Бразилія, Німеччина, Швейцарія, Чилі, Італія, Португалія, США і ПАР, за $20 можна під’єднатися до безлімітного провідного інтернету.

Швидкісний інтернет 1 Гбіт/с за вартістю нижче $20 можна знайти в Румунії, Україні, Угорщині, Індії, Молдавії та Латвії. У Китаї, Польщі та Литві за такою ціною доступний інтернет — 600 Мбіт/с.

Згідно з результатами дослідження Picodi, інтернет зі швидкістю 1 Гбіт/с в багатьох країнах є розкішшю. У 24 з 44 країн, де провайдери пропонують відповідний тариф, щомісячна вартість такого підключення перевищує $50.

Найдорожчими в цьому плані є Австрія та Австралія з цінами $220 і $231 в місяць відповідно. Найдешевший швидкісний інтернет доступний в Румунії за ціною всього $8,84 за місяць.

Як писали раніше Investory News, у 2019 р. вперше за останні 3 роки значно зросло інтернет-проникнення в Україні (процентна кількість інтернет-користувачів від загальної кількості населення країни). Майже всі українці віком до 35 років є інтернет-користувачами.

Нагадаємо, три найбільших державних мобільних оператора Китаю — China Unicom, China Telecom і China Mobile одночасно офіційно почали надавати мобільний інтернет п’ятого покоління в найбільших містах країни, таких як Пекін, Шанхай, Гуанчжоу і Шеньчжень. Україна ще повинна почекати три роки.

А до квітня 2020 р. на 10 станціях столичного метро запустять 4G Internet. Інтернет-зв’язок на всіх інших станціях та тунелях з’явиться наприкінці 2020 — початку 2021 рр.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram