Новини
24 Червня 2021
1 156

Україна посіла 34 місце в рейтингу стартап-екосистем світу

До тисячі кращих міст світу увійшли Київ, Львів, Одеса, Харків, Тернопіль і Дніпро

Україна посіла 34-те місце в щорічному рейтингу стартап-екосистем Global Startup Ecosystem 2021 від аналітичної компанії StartupBlink.

Київ як і раніше посідає 1 місце в рейтингу міст України. Але після падіння на 16 позицій за рік українська столиця зараз розташовується на 48-му місці у світі, зберігаючи свою позицію серед найкращих 50 світових лідерів.

При цьому Київ входить до двадцятки кращих у світі міст за технологіями маркетингу і продажів, а також з програмного забезпечення і даних.

Згідно зі звітом, кращі стартап-екосистеми у світі знаходяться в США, Великій Британії та Ізраїлі. Слідом за ними йдуть Канада, Німеччина, Швеція, Китай, Швейцарія, Австрія та Сінгапур.

Україна у світовому рейтингу знаходиться на 34 місці, втративши за останній рік одразу 5 позицій. Найближчі конкуренти за якістю екосистеми: Нова Зеландія, Чехія, Норвегія та Польща.

Найпривабливішими для стартапів містами, згідно зі звітом StartupBlink, стали Сан-Франциско, Нью-Йорк і Пекін.

Всього до 1000 кращих потрапили шість українських міст: Львів піднявся на 99 позицій і посів 255-е місце у світі, інші українські міста втратили свої позиції. Так Одеса опустилася на 38 позицій до 394-го місця, Харків — на 72 позиції до 513-го, Тернопіль — на 63 до 787-го, а Дніпро — на 80 до 883-го.

Основна причина успіху України — талант розробників, найбільш запитуваних багатьма іноземними компаніями віддалено або в місцевих R & D-центрах, зазначає StartupBlink.

З огляду на те, що вартість життя в країні невисока за західними стандартами, а розробникам добре платять іноземні клієнти, багато хто з них все ж відмовляються від легких грошей і вирішують створити власний стартап.

“Якщо ця тенденція збережеться, Україна опиниться на шляху до більшого успіху і стане лідером в глобальній екосистемі стартапів”, — додають дослідники.

Як відомо, вісім українських університетів увійшли до рейтингу найкращих ВНЗ світу. З них вперше потрапив до рейтингу Львівський національний університет ім. Івана Франка.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram