Новини
30 Березня 2021
574

Україна першою у світі прирівняла цифрові паспорти до звичайних

Нові правила набирають чинності з 23 серпня 2021 року

Верховна Рада України у вівторок, 30 березня, ухвалила закон №4355 “Про внесення змін до Закону України “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус”. За відповідне рішення проголосувало 302 народних депутатів.

“Законом встановлено, що громадяни України можуть використовувати зображення в електронній формі інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки, у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, а також в інших документах, в яких зображається інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків та/або про зареєстроване місце проживання (е-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон)”, — зазначається у документі.

За словами віцепрем’єр-міністра — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Україна — перша країна, де електронні паспорти мають таку ж юридичну силу, як їх фізичні аналоги. “Ми створили світовий кейс для побудови цифрової держави”, — написав він у своєму Telegram-каналі.

Наразі можна буде використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими. “Паспорт тепер завжди у смартфоні — в додатку Дія. У будь-яких життєвих ситуаціях, де потрібен паспорт, використовуйте цифровий документ і підтверджуйте особистість. Максимально зручно”, — зазначив Федоров.

І наголосив, що такий крок є інноваційним не тільки для нашої країни, але й усього світу. Біометричний закордонний паспорт або ID-карта в Дії з 23 серпня 2021 року на законодавчому рівні стануть повним аналогом паперового або пластикового документів.

Нагадаємо, у вівторок, 30 березня Верховна Рада ухвалила низку законопроєктів. Зокрема про велику приватизацію та податкову амністію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram