Новини
15 Лютого 2022
591

Україна отримає від Канади кредит у пів мільярда доларів

Своєю чергою США нададуть Україні $1 мільярд кредитних гарантій

Уряд Канади надасть Україні кредит на 500 млн канадських доларів (приблизно $420 млн) для підтримки економіки в умовах загрози російській агресії. Як повідомляє Укрінформ, таку інформацію оприлюднило міністерство фінансів Канади.

“Канада запропонує уряду України позику обсягом до 500 млн дол. для підтримки економічної стабільності країни на фоні російської військової агресії”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця позика буде виділена на додаток до суверенного кредиту в 120 млн дол., про яку було оголошено в січні.

“Канада продовжує підтримувати стабільність української економіки, залишаючись прихильною до зменшення напруги”, — підкреслили в міністерстві фінансів.

Раніше, у січні, Канада вирішила розширити та продовжити військову тренувальну місію UNIFIER, посилити розвідувальну співпрацю та відправити Україні нелетальне оборонне спорядження.

Згідно з інформацією агенції Bloomberg, адміністрація президента США Джо Байдена також розглядає можливість надання Україні суверенних кредитних гарантій на суму до $1 млрд, щоб допомогти підтримати економіку країни.

Радник з національної безпеки Джейк Салліван проінформував американських законодавців про цю пропозицію, назвавши її частиною ширшого пакету макроекономічної підтримки, яка розглядається для України в умовах напруженості у відносинах з Росією.

Минулого тижня Франція повідомила, що надасть Україні €1,2 млрд програмного фінансування, яке може бути використане на конкретні проєкти розвитку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram