Новини
13 Грудня 2022
504

Україна отримає енергетичне обладнання від США на $13 мільйони

Допомога спрямована на підтримку інфраструктури для проходження зими

Сполучені Штати відправили Україні першу частину свого енергетичного обладнання, щоб підтримати енергетичну інфраструктуру країни після нападу зі сторони росії, повідомляє Reuters.

За словами одного з чиновників, першим траншем було енергетичне обладнання на суму близько $13 млн. Друге джерело, знайоме із ситуацією, повідомило, що цього тижня зі Сполучених Штатів вилетіли ще два літаки з обладнанням.

“росія намагається заморозити українців до смерті, коли ми вступаємо в зиму. Наша стратегія зараз у першу чергу полягає в тому, щоб допомогти Україні захистити себе від цих попередніх нападів на громадянську енергетичну інфраструктуру, тому що це може призвести до гуманітарної катастрофи”, — високопоставлений американський чиновник.

Інший чиновник заявив, що обладнання відправлено з військової бази США. Перший транш є частиною допомоги обсягом $53 млн, оголошених минулого місяця після того, як Україна заявила, що їй потрібні трансформатори та генератори, а також системи протиповітряної оборони.

Нагадаємо, світовий банк виділить Україні $1,7 млрд до кінця року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram