Новини
25 Червня 2021
459

Україна отримає $350 млн від Світового банку на відновлення та розвиток економіки під час пандемії

Кошти підуть на системні проєкти, зокрема й для розвитку ринку землі

Фото: kmu.gov.ua

У п’ятницю, 25 червня, Україна та Міжнародний банк реконструкції та розвитку уклали угоду про позику для системного проєкту “Перша позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення” на суму $350 млн, йдеться у повідомленні на сайті Кабінету міністрів України.

Угоду у присутності прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля підписали міністр фінансів України Сергій Марченко та старший менеджер портфелю проєктів Світового банку в Україні Клавдія Максименко.

Як зауважив прем’єр-міністр, $350 млн спрямовуватимуться на відновлення та розвиток економіки України під час пандемії, на соціальну підтримку вразливих верств населення, а також на посилення державних інституцій.

“Завдяки цим коштам ми зможемо реалізувати системні проєкти для справедливого розвитку ринку землі, продовжити реформу газового сектору, а також зміцнити кредитний ринок. Відновлення економічного зростання та модернізація української економіки в умовах пандемії потребує особливих політик та ресурсів. І ми вдячні, що саме зараз наші партнери зі Світового банку допомагають Україні та українському народу”, — наголосив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, наприкінці березня Світовий банк поліпшив прогноз відновлення економіки України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram