Новини
25 Серпня 2021
445

Україна отримала від МВФ понад $2,7 мільярда на відновлення економіки

Кошти можуть бути конвертовані у валюту і використані для фінансування бюджету

Україна отримала від Міжнародного валютного фонду (МВФ) понад $2,7 млрд внаслідок розподілу Cпеціальних прав запозичень (СПЗ) в межах допомоги країнам-учасницям МВФ у відновленні економіки, яка постраждала внаслідок пандемії COVID-19. Як повідомляє Міністерство фінансів, кошти вже надійшли на рахунок України.

“СПЗ можуть бути конвертовані у валюту і використані для фінансування бюджету в цьому бюджетному періоді або збережені для забезпечення фінансування бюджету в наступних бюджетних періодах”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення про розподіл цих коштів буде затверджуватися відповідно до чинного законодавства.

У відомстві нагадали, що 2 серпня поточного року Рада керуючих МВФ ухвалила розподіл між країнами Спеціальних прав запозичення (СПЗ) для допомоги у відновленні світової економіки, яка постраждала внаслідок пандемії коронавірусу, на суму $650 млрд. “Це найбільший розподіл СПЗ в історії Фонду”, — підкреслили у Мінфіні.

Як писали раніше Investory News, економіка України за 30 років незалежності серйозно відстала в розвитку від інших європейських країн за багатьма показниками. У 1991 році Україна посідала 52-е місце у світі з ВВП на душу населення, у 2020-му — ми на 91-му місці.

Як відомо, Кабмін затвердив Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей на період до 2030 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram