Новини
27 Січня 2020
652

Україна отримала €1,25 мільярда від випуску євробондів

Десятирічні єврооблігації придбали 200 інвестиційних фондів з 31 країни

Україна 27 січня провела розрахунки за облігаціями зовнішніх державних позик (єврооблігаціями) на суму €1,25 млрд, з дохідністю 4,375% та з погашенням у 2030 р. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Згідно з інофрмацією, єврооблігації знаходяться в лістингу на біржі Euronext Dublin.

10-річні єврооблігації в основному були розміщені серед фондів, що управляють активами (85%), хедж фондів (7%) та пенсійних і страхових фондів (6%), тоді як частка банків склала 2%.

Більшу частину випуску при первинному розміщенні купили інвестори з Великої Британї, США та країн Європейського Союзу. Їх частки склали 42%, 34% та 19% відповідно. Інвестори з Азії та країн Близького Сходу купили 5% випуску.

Як повідомила міністр фінансів України Оксана Маркарова на своїй сторінці у Facebook, 200 інвестиційних фондів з 31 країни придбали українські десятирічні євробонди.

“Кошти від розміщення нових єврооблігацій були перераховані на рахунки Державної казначейської служби України та будуть використані для фінансування державного бюджету”, — йдеться у повідомленні.

Як писали раніше Investory News, Україна оголосила про випуск нових єврооблігацій в євро з десятирічним терміном обігу. Для організації їх випуску міністерство залучило BNP Paribas, J.P. Morgan і Raiffeisen Bank International.

Нагадаємо, за підсумками аукціону 21 січня в державний бюджет залучено 6,3 млрд грн. Загальний попит перевищив 12 мільярдів гривень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram