Новини
16 Грудня 2019
1 378

Україна опинилася на 17 місці серед країн, що ефективно борються зі змінами клімату

Лідерів у цьогорічному рейтингу немає – нікому не вдалося вплинути на кліматичну ситуацію

Україна посіла 17 місце серед 58 країн світу, у рейтингу країн, що демонструють ефективність у боротьбі зі змінами клімату, про це йдеться у звіті NewClimate Institute, Germanwatch та Climate Action Network.

Поруч з Україною в рейтингу розмістилися Швейцарія та Франція – на 17 та 18 місцях відповідно.

Минулого року Україна посідала 18 місце, а цього річ їй вдалося потрапити до групи країн із високим показником ефективності – вона отримала 60,09 балів зі 100. Одна із причин – створення Міністерства енергетики та охорони довкілля.

“Екологи вважають, що такі зміни мають потенціал до покращення кліматичної політики країни”, – зазначається у звіті.

Додається, що цього року рейтинг немає лідерів, бо жодна з країн не зробила достатньо для запобігання змінам клімату. Таким чином, четверте місце посіла Швеція, набравши 76,28 бала, п’яте – Данія (71,14 б), а шосте – Марокко (70,63 б).

А от антилідерами рейтингу стали США та Саудівська Аравія – на 61 та 60 місці відповідно.

Оцінка країни складається з обсягу викидів парникових газів, рівня розвитку відновлюваної енергетики, рівня споживання електроенергії, загальних запасів первинної енергії, загальної зовнішньої та внутрішньої політики у сфері протидії змінам клімату.

Раніше Investory News писали, що протягом наступних десяти років близько $1,8 трлн необхідно затратити міжнародній спільноті аби пристосуватися до глобальних кліматичних змін.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram