Новини
24 Вересня 2019
1 279

Україна опинилась на 33 місці в світі за кількістю користувачів Facebook

Українська аудиторія Instagram складає 26%, поступаючись лише Росії (28%) та Туреччині (48%)

Українська аудиторія Facebook станом на вересень 2019 року складає 0,7% від світової. За кількістю користувачів Україна опинилася на 33 місці у світі та на 8 у Європі.

Українська аудиторія, для порівняння, значно більша за російську (0,4% від світової), яка посідає лише 42 місце у світі. Про це йдеться у дослідженні агенції PlusOne щодо української аудиторії у соцмережах Facebook та Instagram.

Проникнення Facebook в Україні – 31%, що нижче, ніж у країнах ЄС (для порівняння у Чехії – 47%, Франції – 46%).

Щодо Instagram – Україна в лідерах (26%), але поступається Росії (28%) та Туреччині (48%).

“Ключовим фактором, що визначає таку популярність Facebook в Україні, залишається заборона російських соцмереж. Без цього кроку картина могла бути схожою на показники сусідньої Білорусі, які майже повторюють пропорції Росії (Facebook тут користуються лише 6-7% населення, Instagram – 26-28%)”, – йдеться у дослідженні.

Загалом протягом першого півріччя 2019 року відбулося два масштабних коливання аудиторії Facebook та Instagram. Навесні кількість користувачів обох соцмереж зменшилася до 12 і 10 млн відповідно.

“Одним з пояснень цього була масова деактивація фейкових акаунтів в соціальній мережі, яку провела адміністрація Facebook протягом січня-березня. Тоді за повідомленнями прес-служби компанії, у світі загалом видалили 2,19 млрд профілів. Однак, вже у вересні 2019 цифри повернулися до попередніх значень: 13 млн у Facebook та 11 млн в Instagram”, – йдеться у дослідженні.

Що стосується регіонального проникнення, то майже в усіх регіонах України Facebook популярніший за Instagram. Винятком є лише Харківська область, де Instagram має проникнення 28,5% проти 27,7% у Facebook.

Загалом Facebook найбільш популярний у Київській (55%), Львівській (39%) та Дніпропетровській (35%) областях. Найнижче проникнення у Чернігівській та Запорізькій – по 27%.

Instagram досяг найвищого проникнення в Київській (42%), Одеській (32%) та Дніпропетровській (29%) областях. Найменш популярна соцмережа – у Чернігівській (17%), Черкаській (18%) та Житомирській (19%) областях.

Порівняння рівня проникнення у областях

Значно активнішими користувачами мережі Facebook українці стали протягом першого півріччя 2019 року. Так, станом на вересень 2019, в середньому протягом місяця один юзер поширював 2 пости, залишав 3 коментарі та ставив 17 лайків. Це вищі показники, ніж середні у світі.

“Особливо привертає увагу активна взаємодія українців із рекламними постами. За пів року вони стали у півтора раза частіше тиснути на них (18 у вересні проти 13 на початку року). Тут українська аудиторія теж значно випереджає світові показники (в середньому 12 натискань)”, – йдеться у повідомленні.

Активність користувачів

Також зазначається, Facebook та Facebook Messenger найбільш популярні серед користувачів у віці 25-35 років, дещо менше у молоді у віці 18- 24 та найменш поширені серед юзерів віком 36-45 років. “Але загалом відмінності не надто великі: Facebook – 48-55%, Facebook Messenger – 29-33%”, – йдеться у дослідженні.

І додається, що наразі Instagram неймовірно популярний у молоді – 99% українців у віці 18-24 роки мають тут свої профілі. У Facebook зареєстрований кожен другий (56%) громадянин у віці 25-35 років й лише чверть (27%) тих, кому між 36-45.

Нещодавно Investory News писали, що американська компанія Facebook запропонувала по $3 млн провідним американським ЗМІ за річну ліцензію на розміщення їх контенту в новій вкладці однойменної соцмережі.

А тим часом Instagram почав тестувати власний месенджер, за допомогою нього користувачі зможуть ділитися контентом з друзями.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram