Новини
29 Березня 2021
824

Україна очікує ще 300 тисяч доз вакцини AstraZeneca та 117 тисяч — Pfizer

Наразі влада розглядає питання запровадження “паспортів вакцинації”

Президент України Володимир Зеленський заявив, що найближчим часом в межах глобальної програми COVAX очікуються поставки в Україну 300 тис. доз вакцини AstraZeneca і 117 тис. доз — Pfizer, вакцинація другою дозою почнеться з кінця травня, повідомляється на сайті глави держави.

“Очікується, що найближчим часом Україна отримає в рамках програми COVAX 300 тис. доз вакцини AstraZeneca і 117 тис. доз вакцини Pfizer. Вакцинація другою дозою почнеться з кінця травня, тобто через 12 тижнів після першого щеплення. Саме по такому алгоритму формується міцний імунітет”, — зазначив Зеленський під час селекторної наради щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби.

Згідно з інформацією, Україна продовжує перемовини за прямими контрактами на закупівлю вакцин, що дозволить охопити щепленнями якомога більшу кількість українців.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що “відтепер вже повинні працювати понад 1,2 тис. пунктів вакцинації”.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, тепер в Україні зафіксовано 316 тис. 777 активних хворих COVID-19. На першому місці за цим показником — Київ, на другому — Одеська область, на третьому — Львівська. Зараз із 75,158 тис. ліжок завантажено 44,369 тис.

Крім того, в “червоній” зоні сьогодні — 10 областей і Київ. Херсонська область — єдина в “жовтій” зоні, решта — в “помаранчевій”. П’ятий тиждень поспіль фіксується зростання кількості госпіталізацій.

За словами Шмигаля, зростає кількість проведених тестувань. За тиждень було зроблено 326 тис. ПЛР-тестів (за попередній тиждень — 303 тис.), 251 тис. експрес-тестів (за попередній тиждень — 226 тис. і 125 тисяч ІФА-тестів (за попередній тиждень — 117 тис.).

Крім того, під час наради було порушено питання впровадження “паспортів вакцинації”, що зараз розглядається в багатьох країнах Європи та світу.

“Ці “паспорти” вже розробляються і країнами Європейського Союзу, і США, і Швейцарією, й Ізраїлем — тобто багатьма розвиненими країнами, які активно працюють над створенням колективного імунітету проти коронавірусу. Нам теж треба розробити свою систему відповідної “паспортизації”, також для стримування поширення коронавірусної хвороби необхідно охопити 70% дорослого населення щепленнями проти COVID-19″, — зазначив Зеленський.

Віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, що МОЗ і Мінцифри від самого початку стежать за якістю даних у реєстрі вакцинованих. Це дасть змогу відображати “паспорти вакцинації”, коли це буде необхідно.

Своєю чергою, в Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що Національна поліція перевірила 71 тис. суб’єктів господарювання на предмет дотримання правил карантину в 11 регіонах, віднесених до “червоної” зони. Припинена робота 90 об’єктів.

Як писали раніше Investory News, в Україну буде поставлено ​​першу партію вакцини проти COVID-19 — CoronaVac, виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram