Новини
20 Червня 2022
539

Україна не буде розвивати мобільний зв’язок із країнами СНД

Верховна Рада України підтримала вихід із угоди

На фото: Юрій Щиголь

На засіданні у неділю Верховна Рада підтримала законопроєкт, який забезпечив вихід України з Угоди про Міжурядовий фельд’єгерський зв’язок, що діяла в межах Співдружності незалежних держав (СНД), повідомляє Держспецзв’язок у Телеграмі.

Угода передбачала, що центральним транзитним пунктом пересилання офіційної кореспонденції є місто москва, що є неприпустимим за умов війни, яку розв’язала росія проти України.

“Участь в угоді давала потенційну можливість доступу ворога до документів під час їхнього перебування на території російської федерації. На додаток, існував ризик для життя та здоров’я фельдєгерів, які є військовослужбовцями та повинні були в процесі доставки офіційної кореспонденції перебувати на території країни-агресора”, — заявив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

Також депутати підтримали припинення дії угоди про співпрацю країн-учасниць СНД щодо розвитку мобільного зв’язку.

У Держспецзв’язку зазначають, що ця угода з моменту підписання так і не наповнилася реальним змістом, з іншого — передбачає наближення країн СНД у цій сфері до єдиних стандартів.

“Це не відповідає євроінтеграційному курсу нашої держави та йде всупереч зі взятими зобов’язаннями щодо наближення національного законодавства до законодавства Європейського Союзу. При необхідності співпраця з учасниками денонсованої угоди може здійснюватися на рівні двосторонніх та багатосторонніх договорів, наприклад, укладених у межах спеціалізованої установи ООН — Міжнародного союзу електрозв’язку”, — пояснив Щиголь.

Тим часом агенти ФБР та Департаменту торгівлі США навідуються в американські технологічні компанії, щоб дізнатися походження комп’ютерних чипів, знайдених в дронах та іншій зброї, яку росія використовує на війні в Україні. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram