Новини
26 Квітня 2022
672

Україна намагається залучити іноземних інвесторів в умовах війни

Відтепер за спрощеною процедурою іноземні інвестори зможуть заходити на український фінансовий ринок

Керівник офісу президента України Андрій Єрмак заявляє, що тепер іноземні інвестори зможуть заходити на український фінансовий ринок і купувати цінні папери за спрощеною процедурою. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

“Черговий крок для збільшення інвестицій в Україну! Відтепер за спрощеною процедурою іноземні інвестори зможуть заходити на український фінансовий ринок і купувати українські цінні папери”, — зазначив Єрмак.

Він пояснив, що Національний банк України разом із Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку уніфікував підходи до обліку прав на цінні папери резидентів і нерезидентів на агрегованих рахунках депозитарних установ і вніс відповідні зміни до нормативних документів.

“Перехід на агрегований облік цінних паперів нерезидентів замість сегрегованого максимально спростив обслуговування іноземних інвесторів на території нашої держави. Іноземним інвесторам не потрібно відкривати окремі рахунки в депозитарії НБУ. Це полегшить адміністрування операцій і мінімізує залучення фахівців до ведення кожного окремого іноземного клієнта”, — уточнив керівник ОП.

За його словами, це дозволить залучити широке коло охочих інвестувати в економіку України та зробити процес торгів на українських фондових майданчиках максимально простим і ефективним.

Як писали раніше Investory News, компанії в усьому світі відкладають угоди із залучення фінансування через волатильність на ринках, що виникла на фоні російського вторгнення в Україну: обсяг угод, поставлених на паузу, — щонайменше $25 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram