Новини
10 Травня 2022
537

Україна може суттєво збільшити поставки пального через Польщу

Зараз Польща може виступати великим транзитером палива для України

Під час польсько-українського енергетичного форуму українські та польські урядовці, представники бізнесу, а також логістичні підприємства і компанії, які керують паливною інфраструктурою, напрацювали практичні рішення щодо подолання кризи, що склалася на паливному ринку України, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що після того, як росія планомірно атакувала паливну інфраструктуру України, знищивши Кременчуцький НПЗ та низку великих нафтобаз, питання постачання пального набуло оперативного та предметного вирішення.

“Зараз Польща може виступати великим транзитером палива для України, забезпечуючи надходження понад 200 тис. тонн продукції щомісячно. Натомість за останній місяць обсяг надходжень ледве склав 60 тис. тонн. В межах форуму учасники змогли знайти практичні рішення для збільшення об’єму поставок найближчим часом”, — йдеться в повідомленні.

Перша віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко повідомила, що є потенційна можливість долучення до Польського ресурсу нафтопродуктів із США, регіону Амстердам-Роттердам-Антверпен (АРА), німецьких, скандинавських і балтійських нафтопереробних заводів. Доставлятися пальне буде комбінованими видами транспорту через Польщу.

“Під час форуму з польськими колегами ми отримали чітке розуміння, як можна отримати додаткові об’єми від польських трейдерів. Крім того, віднайшли технічні можливості для збільшення перевалки необхідних об’ємів, і вже маємо підтвердження від однієї з провідних польських компаній PERN SA щодо додаткових потужностей.

Також, для збільшення відвантажень синхронізували графіки роботи нашої АТ “Укрзалізниці” та польської PKP, які тепер в оперативному режимі можуть миттєво розв’язати проблемні питання”, — зазначила Свириденко.

Нгадаємо, Денис Шмигаль розповів, на скільки подорожчає бензин в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram