Новини
30 Червня 2022
475

Україна має шанс повернути захоплені території

Це може статися за повної підтримки з боку США та НАТО

Україна має отримати всі необхідні види озброєння, щоб відкинути російські війська на сході та півдні, сказав директор Центру Євразії Атлантичної ради (США), посол США в Україні у 2003-06 роках Джон Гербст під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму.

“Україна має шанс повернути більшість, якщо не всю територію, яку було захоплено росією до 24 лютого. Якщо буде повна підтримка з боку США та НАТО, чого ще не було сьогодні”, — сказав він.

Гербст зазначив, що Україна вже отримала велику підтримку від Заходу, включаючи артилерію дальністю 85 км, системи протиповітряного захисту та протикорабельні системи.

Водночас він додав, що Україна потребує артилерії дальністю 150 кілометрів і більше, а також авіації.

“Ми маємо бути готовими до того, що це буде досить тривала боротьба. І потрібно, щоб ви отримали не лише “Міги”, а й F-14, F-15 літаки пізніше”, — сказав він.

“Якби ці рішення були прийняті сьогодні та ці види озброєння надавалися зараз Україні, то я не сумніваюся, що ви могли б перейти в наступ”, — підкреслив директор Центру Євразії Атлантичної ради.

Він також зазначив, що санкції проти росії починають ефективно працювати.

“Вони руйнуватимуть не лише економіку, а й військово-промисловий комплекс росії”, — сказав колишній посол.

“Наші експортні обмеження мають серйозний вплив на здатність росії виробляти передову зброю. Ми знаємо, що вся ця нецілеспрямована зброя, яка без розбору використовується, використовується саме так тому, що у них немає вже високоточної зброї. І мені здається, що поступово росія вичерпається цілком”, — підсумував Гербст.

Нагадаємо, що з 24 лютого Україна отримала близько півсотні безпілотників Bayraktar TB2. Законтрактовано ще десятки “турецьких пташок”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram