Новини
7 Грудня 2020
722

Україна і Туреччина обговорюють виробництво ракетоносіїв

За словами Олега Уруського, наша країна шукає серйозних партнерів у ракетобудівній галузі

Україна обговорює з Туреччиною можливість спільно створювати ракетоносії. Про це заявив віцепрем’єр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, Україна працює за міжнародним проектом “Антарес” — “це фактично поставки перших ступенів для американських ракет-носіїв”.

“Це невеликі замовлення поки. Але ми зараз шукаємо серйозних партнерів, зокрема розмовляємо з Турецькою Республікою, щодо можливості комерціалізації ракетної галузі в плані того, щоб створити спільно ракетоносії, щоб можна було стартувати з території третіх країн. Тому що ані наша, ані турецька сторона місця для космодрому нормального надати не можемо”, — заявив він.

Віцепрем’єр також зазначив, що Україна повинна знайти зрештою своє місце в міжнародному поділі праці в таких високотехнологічних галузях, як авіація та ракетно-космічна.

Нагадаємо, “Південний машинобудівний завод” імені О. М. Макарова” і американська аерокосмічна компанія Firefly Aerospace домовилися про співпрацю. Українська сторона отримає замовлення на $15 млн.

Як писали раніше Investory News, Державне космічне агентство України підписало Домовленості в рамках програми NASA “Артеміда” про принципи співробітництва в цивільному дослідженні та використанні Місяця, Марса, комет і астероїдів у мирних цілях. В агентстві стверджують, що у нас є всі науково-технічні можливості та досвід, які дозволяють бути партнером.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram