Новини
7 Вересня 2022
510

Україна і Польща підписали меморандум про будівництво трубопроводу для транспортування олії

Українська рослинна олія експортуватиметься до порту міста Гданськ

Україна та Польща домовилися збудувати трубопровід для транспортування української рослинної олії, повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

“Міністерство аграрної політики та продовольства України, Міністерство інфраструктури України, Міністерство сільського господарства та розвитку села Республіки Польща, а також Міністерство інфраструктури Республіки Польща уклали чотиристоронній меморандум щодо проєкту з будівництва транскордонного трубопроводу, через який транспортуватиметься українська рослинна олія до порту міста Гданськ”, — йдеться в повідомленні.

Найближчим часом Україна та Польща створять робочу групу, метою якої стане напрацювання технічних характеристик та умов будівництва трубопроводу та двох терміналів.

“Останні пів року ми активно працювали над нарощенням обсягу експорту вітчизняної сільгосп продукції через спільні пункти пропуску з Польською Республікою. Ми також працюємо над скороченням черг на українсько-польському кордоні”, — зазначив міністр агрополітики України Микола Сольський.

У міністерстві підкреслили, що українська соняшникова олія до повномасштабної війни експортувалась до 107 країн світу, а найбільші її споживачі розташовані в Європі (37%), Південно-Східній Азії (29%) та Азії (14,9%).

Як писали раніше Investory News, станом на 5 вересня у межах чорноморської зернової ініціативи з України було експортовано понад 2 млн т продовольства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram