Країна Новини
18 Лютого 2019
2 493

Україна другий рік поспіль посіла останнє місце за рівнем життя в Європі

За три останні роки гірше було лише в Росії в 2017 році

Україна посіла 62-е місце в дослідженні “Якість життя країн-2019” (Quality of Life Index for Country 2019), який щороку готує сервіс Numbeo.

Наша країна показала найгірший результат серед усіх країн-сусідів. Адже останнє місце, яке зайняв Єгипет, зовсім недалеко – 71-е.

Лідерами рейтингу якості життя стали Данія, Швейцарія та Фінляндія. Німеччина виявилася на 8-ому, Японія та США – на 12-му й 13-му місцях, відповідно.

Білорусь цьогоріч посіла в рейтингу 37-е місце після Литви (29), Латвії (34) та Польщі (35). При цьому Росія та Україна істотно відстають від Білорусі (59 та 62 відповідно).

Серед країн Європи за весь час існування дослідження Numbeo (проводиться з 2012 року), Україна разом із Росією посідали останні місця за показниками якості життя, охорони здоров’я, небезпеки життя, вартості життя, співвідношення вартості нерухомості та прибутку, забруднення навколишнього середовища, клімату тощо. Якщо взяти до уваги Україну, то за підсумками 2018 року у частині якості охорони здоров’я серед п’яти великих міст України, лідером став Львів. Далі йдуть: Київ, Одеса, Дніпро та Харків.

За цінами на нерухомість – Львів знову в лідерах. На другому місці – Одеса, на третьому – Київ.

За індексом злочинності: найнебезпечнішим містом в Україні визнано Одесу. Столиця – на другому місці.

А от містом з найбруднішою екологією вважається Дніпро.

Нагадаємо, раніше Investory News оприлюднили рейтинг депресивних міст України.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram