Новини
20 Грудня 2019
1 130

Україна до 2024 року збільшить експорт ягід на понад $190 мільйонів

Світовий тренд здорового способу життя сприяє збільшенню споживання ягід і продуктів з їх вмістом

За п’ять років, до 2024 р. експорт м’яких ягід з України досягне 99,7 тис. тонн в натуральному вимірі та $192,2 млн у грошовому, повідомляє Pro-Consulting.

Даний показник на 2,1 раза перевищує результат поставок вітчизняних ягід закордон у 2019 р. — 48 тис. тонн.

Експерти прогнозують, зокрема, експорт ягід на рівні 57 тис. тонн у 2020 р., 65,6 тис. тонн — у 2021 р., 75,4 тис. тонн — у 2022 р. та 86,7 тис. тонн — у 2023 р.

“Найпопулярнішою ягодою, вирощуваною в Україні, завжди була садова суниця або полуниця. Пізніше до полуниці підтяглася малина, а в останні роки фаворитів вітчизняного ягідного ринку почала наздоганяти чорна і червона смородина”, — зазначили аналітики.

Згідно з повідомленням, площі насаджень ягід в Україні сьогодні визначаються не тільки потребами внутрішнього ринку, а й можливістю продати вироблену продукцію на експорт.

Як пише видання, світовий тренд на залучення до здорового способу життя і правильного харчування сприяє збільшенню споживання ягід і продуктів з їх вмістом.

“Особливо цінуються органічні плоди, тобто вирощені в екологічно чистих умовах і без використання хімічних засобів. Такі ягоди коштують у кілька разів дорожче звичайних, і споживачі розвинених країн готові їх купувати”, — відзначають аналітики.

За оцінками швейцарських експертів, грошовий обсяг ринку органічної продукції та органічного бізнесу у світі становить близько $90 млрд.

Як раніше писали Investory News, Україна експортувала плодово-ягідної продукції на $116 млн за перше півріччя 2019 р., що на 16% більше минулорічного показника за відповідний період.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram