Новини
2 Вересня 2019
1 451

Угоду завершено: Швейцарська Syngenta придбала Cropio Group

Інформація щодо фінансових умов наразі не розголошується

Фото: Luke MacGregor/Bloomberg via Getty Images

Швейцарська сільськогосподарська компанія Syngenta оголосила про завершення угоди з придбання всіх активів The Cropio Group — провайдера сервісів у галузі цифрового сільського господарства, послугами якого користуються клієнти у 50 країнах, переважна більшість з яких у Східній Європі. Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Зазначається, що завдяки угоді Syngenta стане єдиною аграрною компанією, яка матиме у своєму арсеналі провідні платформи управління сільськогосподарським виробництвом на чотирьох ключових агроринках: США – з Land.db, Бразилія – зі Strider, Китай – із Modern Agricultural Platform і віднині Східна Європа – з Cropio.

“У сукупності цифрові інструменти Syngenta використовуватимуться на понад 40 млн га посівних площ по всьому світі. До того ж до кінця 2020 року компанія планує цю цифру подвоїти”, – повідомили у компанії.

Що стосується фінансових деталей угоди, то наразі ця інформація не розголошується.

Додається, що з урахуванням майже 10 млн га клієнтської бази, в основному в Росії та Україні, угода розширить можливості компанії щодо збільшення прибутку для клієнтів в Східній Європі.

Як зазначив Ґрег Меєрс, директор з інформаційних та цифрових технологій компанії Syngenta, це придбання знаменує собою переломний момент у цифровій стратегії Syngenta в галузі сільського господарства.

“Cropio є провідним гравцем на східноєвропейському ринку цифрового сільськогосподарського виробництва. Отже, Syngenta отримує центр для агротехнологічних інновацій в Європі, який допомагатиме сільгоспвиробникам підвищувати стійкість, продуктивність, ефективність і рентабельність”, – підкреслив він.

Нагадаємо, наприкінці літа стало відомо, що китайська China National Chemical Corp. готує до лістинга швейцарську Syngenta AG, яку вона придбала у 2017 році за $43 млрд. Тоді повідомлялося, що IPO одного з найбільших виробників насіння та засобів захисту рослин може стати рекордним для хімічної галузі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram